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Dzisiejszy mecz z Cagliari nie obyt sie bez kontrowersji zwiazanych z
decyzjami sedziego. Te nie spodobaty sie Giallorossim, a dyskusja z
arbitrem po koncowym gwizdku kosztowata Fonsece i jednego z jego
asystentéw czerwone kartki. Po spotkaniu Roma nie kryta rozgoryczenia.

"Nie jestem pewien czy oglgdalismy dzis z sedzig ten sam mecz. Nieprawdopodobne
po raz kolejny. Jestem zmeczony tym syfem, ktéry kosztuje nas wygrane. To
zdarzyto sie zbyt wiele razy juz w tym sezonie", napisat na Twitterze James Pallotta.

"Jestesmy bardzo rozgoryczeni, gdyz jestesmy krzywdzeni od kilku tygodni.
Uwazam, ze Romie brakuje kilku karnych, mysle, dla przyktadu, o zagraniach reka
Denswila w Bolonii, gdzie nie byto interwencji VAR, w niedziele w Lecce zdarzyto sie
to samo z Lucionim. Dzisiejsza postawa sedziego byta nieuczciwa, stworzyt
nerwowos¢ w meczu, ktéry byt spokojny. Przy okazji karnego dla Cagliari, Diawara
trafit we wczesniejszej akcji zdecydowanie w pitke, a sedzia, ktéry byt dwa metry od
akcji, zagwizdat rzut wolny blisko pola karnego. Chciatbym byscie réwniez obejrzeli
te epizody, gdyz w przeciwnym razie wyglada na to, ze wszyscy oszalelismy. Jesli
chodzi o anulowanego gola Kalinica: postawitem sie w sytuacji Marana i wiem, ze
musi mowié, ze byto odepchniecie, ale wszyscy gralismy w pitke i wiemy, ze to
normalnosc, nie jestesmy w teatrze. Kalinic byt szybszy od obroncy, ktory pozostat
na nogach i zderzyt sie w bramkarzem, nie zostat popchniety. Anulowanie takiego
gola jest nie do pomyslenia, pitka nozna jest grg dla mezczyzn, zdajmy sobie z tego
sprawe. Byt kontakt, jak tysigce podobnych w polu karnym, ale nie zmusit go do
zderzenia z bramkarzem, obronca pozostat na nogach. Anulowanie takiego gola jest
absurdalne, bedga sie smiac jesli zobaczg to w Anglii. Co wiecej, sedzia nie udat sie
by zobaczyc¢ ten epizod na VAR. Przeciwko nam chodzg i ogladajg wszystko, na
naszg korzysc nic, to dla mnie absurdalne. Jestem za VARem i uwazam, ze nasz
system sedziowski jest jednym z najlepszych, ale jest cos, co mi ucieka, co karze
Rome, jestem zazenowany", powiedziat Gianluca Petrachi dla Sky Sport.

Z kolei Fonseca méwit po meczu o tym, ze nie rozumie dlaczego arbiter zmienit
decyzje. Trener odniost sie dla Roma TV do czerwonej kartki, ktérg otrzymat po
ostatnim gwizdku: "Musze powiedziec, ze zastuzytem na czerwony kartonik, nie
mam watpliwosci. Nie podobato mi sie sedziowanie w catym meczu, powiedziatem
mu o dwdch sytuacjach, o tej Diawary, co doprowadzito potem do karnego i tej z
ostatniej chwili. Zdecydowat sie dac¢ mi czerwong kartke, zrozumiatem to i
akceptuje. Jak powiedziatem, zastuzytem".

Autor: abruzzi

1/1


http://www.tcpdf.org

